Драмски театар
НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје

 

Филхармонија на Република Северна Македонија
Македонска опера и балет

Национална установа Ансамбл за народни игри и песни на Македонија „Танец“

Вардар филм

Македонски народен театар
Театар за деца и младинци

Албански театар – Скопје

Турски театар Скопјe

Kонзерваторски центар – Скопје
Музеј на современата уметност

Национална галерија на Македонија

Агенција за филм на Република Македонија

Национална установа Стоби Градско
Спомен-куќа на Мајка Тереза

Театар Комедија

Универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“– Битола

Народен театар Битола
Центар за култура Битола

Завод и музеј Битола

Музеј на албанската азбука – Битола

Центар за култура „Кочо Рацин“ – Кичево
Центар за култура „Бели мугри“ – Кочани

Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

Центар за култура Григор Прличев Охрид

Завод за заштита на спомениците и музеј Охрид
Фестивал Охридско лето

Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп

НУ Завод за заштита на спомениците и културата и Музеј – Прилеп

Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга
Национална установа Музеј „Никола Незлобински“ – Струга

Завод за заштита на спомениците и музеј Струмица

Библиотека „Кочо Рацин“ – Тетово

Центар за култура „Ацо Шопов“ – Штип
Завод за заштита на спомениците и музеј Штип

Спомен-куќа на Тодор Проески – Крушево

НУ Музеј на македонската борба – Скопје

НУ Национален конзерваторски центар Скопје

Кинотека на Република Северна Македонија