Соопштенија

Продолжува Кривопаланечко културно лето

„Art &Music-Уметност и Музика“ е насловен културниот настан кој викендов со почеток во 20 часот ќе се реализира во локалната установа Градски музеј од Крива Паланка ...

Kriva_Palanka

Повеќе...

Vazhdon “Vera Kulturore e Kriva Pallankës 2018”

„Art &Music-Arti dhe Muzika” titullohet ngjarja kulturore e cila këtë fundjavë, duke filluar prej orës 20, do të realizohet në institucionin lokal “Muzeu i Qytetit” nga Kriva Pallanka ...

Kriva_Palanka

Повеќе...

Заврши Кумановската ликовна колонија 2018

Во Меморијалниот комплекс на „АСНОМ“ во Пелинце, денеска во 19.30 часот официјално ќе биде затворена  44-тата меѓународна  ликовна колонија „Куманово 2018“...

Lik_kollonija_Kumanovo

Повеќе...

Përfundoi kolonia artistike kumanovare 2018

Në Kompleksin memorial të “KAÇKM”-së në Pelincë, sot në orën 19:30 zyrtarisht do të mbyllet Kolonia artistike e dyzet e katër (44) ndërkombëtare “Kumanova 2018” ...

Lik_kollonija_Kumanovo

Повеќе...

„Анимирана ликовна авантура“ - работилница за деца во Куманово

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово денеска  од 11 до 14 часот ќе се реализира  креативна ликовна работилница насловена  „Анимирана ликовна авантура“, на која ќе учествуваат деца од шест до дванаесет години ...

Detska_likovna_rabotilnica_Kumanovo

Повеќе...

“Aventurë artistike e animuar” - punëtori për fëmijët në Kumanovë

Në Qendrën e Kulturës “Trajko Prokopiev” në Kumanovë sot nga ora 11 deri në orën 14 do të realizohet punëtoria vizatimore kreative e titulluar “Aventurë artistike e animuar”, ku do të marrin pjesë fëmijët nga mosha gjashtëvjeçare deri në moshën dymbëdhjetëvjeçare ...

Detska_likovna_rabotilnica_Kumanovo

Повеќе...

Соопштение за доделување на државната награда„Мајка Тереза” во 2018 година

Одборот за доделување на државната награда „Мајка Тереза”, во согласност со Законот за државните награди („Службен весник на РМ” бр.52.06), Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди (,,Сл.весник на РМ,, бр.54/07 и 74/12) и Правилникот за работа на Одборот  на својата седница одржана на 13.6.2018 година донесе ..

Одлука за доделување на државната награда„Мајка Тереза” во 2018 година

Kumtesë për ndarjen e Çmimit Shtetëror “Nëna Terezë” në vitin 2018

Në pajtim me Ligjin për ndarjen e çmimeve shtetërore (Gazeta Zyrtare e RM-së, nr. 52/06), Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për ndarjen e çmimeve shtetërore (Gazeta Zyrtare e RM-së, nr. 54/07 dhe 74/12) dhe Rregullores për punën e Këshillit për ndarjen e Çmimit shtetëror “Nënë Tereza”, Këshilli në mbledhjen e mbajtur më dt. 13 qershor 2018 solli:

Vendim për ndarjen e Çmimit Shtetëror “Nëna Terezë” në vitin 2018 

Струга домаќин на меѓународниот фестивал „Езерски бисери“

Од 10-ти до 12-ти август 2018, во Центарот за култура "Браќа Миладиновци" - Струга ќе се одржи интернационалниот арт фестивал „Езерски бисери“ 2018.

Ezerski_biseri

Повеќе...

Struga, nikoqire e festivalit ndërkombëtar “Margaritarët e Liqenit”

Nga data 10 deri më 12 gusht 2018, në Qendrën e Kulturës “Vëllezërit Miladinovci" – Strugë do të mbahet Festivali Internacional i Artit “Margaritarët  e Liqenit 2018”...

Ezerski_biseri

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија