Соопштенија

Нова археолошка поставка во Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј - Штип

Muzej_StipAA-320Музејот во Штип стана единствена музејска институција која со активната улога на одделенијата за конзервација, реставрација и дигитализација на културното наследство ја заокружи целосната презентација на културното и историското минато на овие простори

Повеќе...

Промовирана луксузна колекција на ДВД-едицијата реставрирани филмови од Столе Попов

02_S_Popov-320

На светскиот Ден на аудиовизуелното наследство, денеска, во Кинотеката на Македонија беа промовирани ДВД-изданијата на првите дигитално реставрирани филмови од македонската национална кинематографија, кои му припаѓаат на филмскиот опус на режисерот Столе Попов

Повеќе...

Објектот Порта Македонија отворен за посетители

003a_Porta-320Објектот Порта Македонија е отворен за посетители

Повеќе...

Осма Министерска конференција за културно наследство во Југоисточна Европа

03_25-10-2012-320Министерката за култура, денеска се обрати на 8-та Министерска конференција за културно наследство во Југоисточна Европа

Повеќе...

Оглас за јавно наддавање за давање во закуп на недвижна ствар во Н.У. Македонска опера и балет-Скопје(по втор пат)


Предмет на јавното наддавање е недвижна ствар во објектот на Н.У. Македонска опера и балет

Повеќе...

Отпочна обновата на конакот во манастирот св. Архангел Михаил во Варош

Prilep1-320Со реализацијата на овој проект  се потврдува грижата за сите непроценливи културни вредности и несоборливи факти на наследството што ни го оставила историјата

Повеќе...

Промовирана Mонографијата за Музејот на македонската борба

image1-320Во рамките на одбележувањето на 23 октомври-Денот на македонската револуционерна борба денеска во Музејот на македонската борба беше промовирана Mонографијата за посветена на овој импресивен објект

Повеќе...

Министерката за култура оствари работна средба со директорот на светски реномираната компанија „Гришко“ од Русија

07_22-10-2012-320Нови можности за соработка во областа на балетската уметност во Македонија

Повеќе...

Поддршка и стимулации на домашното музичкото творештво

02_kompozitori-320Потврдени заложбите и приоритетите по повод активностите на Министерството за култура за стимулација на македонското музичко творештво

Повеќе...

Јавна расправа за Нацрт националната стратегија за култура

01_Javna_rasprava_za_nacional_strat-320Министерството за култура денеска во Музејот на македонската борба за државност и самостојност организираше јавна расправа за Нацрт националната стратегија за развој на културата за периодот 2012-2017

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија