Соопштенија

Македонските спортисти-учесници на ултра-маратонот во чест на Тоше пристигнаа во Крушево

067A-320Министерката за култура ги пречека 16-те македонски спортисти-учесници на ултра-маратонот во чест на Тоше

Повеќе...

Покана за учество во јавна дебата во врска со нацртот на Националната стратегија за развој на културата за периодот 2012-2017

На 18.10.2012(четврток) во 10 часот во Музејот на македонската борба

Повеќе...

Отворање на изложба на современ накит на 15 млади дизајнери од Македонија во мисијата на Република Македонија во Брисел

3A-320Среда (17.10.2012 година) во 18 часот Во мисијата на Република Македонија во Брисел, Белгија

Повеќе...

Во Кралскиот музеј „Мариемонт“ беше отворена изложбата „Словенските ракописи од Македонија од 13 до 19 век“

brisel3-320Изложбата нуди уникатна можност за запознавање со ракописите кои претставуваат живи споменици на историјата на Балканот и е само уште една потврда дека Македонија со културното богатство и со мултикултурализмот и припаѓа на Европа

Повеќе...

Министерката за култура во Брисел оствари средба со генералниот директор на Генералниот директорат за образование и култура, Јан Трушчински

Brisel-1-320Министерката Канческа-Милевска ја поздрави иницијативата за наше вклучување во новата програма на Европската комисија, „Креативна Европа“, која претставува исклучително важен потенцијал во реализацијата на зацртаната културна политика на Република Македонија

Повеќе...

Националната стратегија за развој на културата пред членовите на Советот за култура

Sovet_za_kultura-5-320Советот за култура, советодавно тело на министерот за култура, вчера одржа седница на која го разгледа нацрт-текстот на Националната стратегија за развој на културата во Република Македонија за периодот 2012-2017

Повеќе...

Изложбата „Мајка Тереза од Калкута, икона на милосрдието“ од 19 октомври во Рим

Izlozba-2-320На изложбата ќе бидат презентирани фотографии од детството и младоста на скопјанката Гонџа Бојаџиу, од нејзиното семејство, пријателите и од родното Скопје од почетокот на 20 век

Повеќе...

Министерката за култура во работна посета на МАНУ

Manu-3-320Стратешкиот документ е оперативен и има акциски план со точно дефинирани насоки за развивањето на сите дејности во културата во следните пет години

Повеќе...

Промовирана Фотомонографија за Порта Македонија

Porta4_320Портата им ја посветивме не само на уметниците, туку на сите граѓани на нашата држава. Таа стана симбол на победата на македонската реалност извојувана со мудрост, со култура, со уметност и со храброст

Повеќе...

Министерката за култура оствари работна посета на Центарот за култура во Дебар

02_rabotna_poseta_Debar_320Министерката за култура го истакна своето задоволство од програмските содржини од различните дејности од областа на културата кои се реализираат во Центарот за култура, а се финансирани преку Годишната програма за 2012 година

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија