Соопштенија

Археолошка изложба „некрополите на Мали Дол“ во музејот во Неготино

„Некрополите на Мали Дол“ с. Тремник, Неготино, е насловена археолошката изложба која денеска (17 октомври) ќе биде отворена  во 13.00 ч. во Изложбениот салон на Општинската установа „Музеј на град Неготино“ ...

slika-pokana

Повеќе...

Ekspozitë arkeologjike “Nekropolet e Mali Dollit” në Muzeun e Negotinës

“Nekropolet e Mali Dollit” fsh. Tremnik - Negotinë titullohet ekspozita arkeologjike që do të hapet sot (17 tetor) në orën 13 në Sallonin ekspozues të institucionit komunal “Muzeu i Qytetit të Negotinës” ... 
 
slika-pokana

Повеќе...

Македонија ја потпиша ревидираната Конвенција за филмски копродукции на Советот на Европа

Македонија во почетокот на октомври 2018 година ја потпиша ревидираната Европска конвенција за копродукции во кинематографијата на Советот на Европа, која е усвоена во 2017 година ...

cinema

Повеќе...

Maqedonia e nënshkroi Konventën e rishikuar për bashkëprodhime filmi të Këshillit të Evropës

Republika e Maqedonisë në fillim të tetorit të vitit 2018 e nënshkroi Konventën e rishikuar evropiane për bashkëprodhimet në kinematografinë e Këshillit të Evropës, që u miratua në vitin 2017 ...

cinema

Повеќе...

Во Велес јубилејна изложба на Војко Јаневски

Во ликовниот салон во Велес денеска (16 октомври) во 19:30 часот ќе биде отворена јубилејната изложба на дела од академскиот сликар од Велес Војко Јаневски, која се организира по повод 50 години од неговото ликовно творештво ...

vojko22

Повеќе...

Në Veles, ekspozitë jubilare e Vojko Janevskit

Në Sallonin e Artit në Veles sot (16 tetor) në orën 19:30 do të hapet ekspozita jubilare e veprave të fotografit akademik nga Velesi, Vojko Janevski – manifestim ky që organizohet me rastin e 50-të vjetorit të krijimtarisë së tij artistike ...

vojko22

Повеќе...

Изложба „Косовскиот модернизам - архитектонски буквар“

Во Музејот на Град Скопје денеска ќе биде отворена изложбата „Косовскиот модернизам - архитектонски буквар“. Автори на изложбата се проф. Илир Гјиноли и проф. Лулзим Кабаши ... 

pokana_nova

Повеќе...

Ekspozita “Modernizmi kosovar – abetarja arkitektonike”

Në Muzeun e Qytetit të Shkupit sot do të hapet ekspozita “Modernizmi kosovar – abetarja arkitektonike”. Autorë të kësaj ekspozite janë prof. Ilir Gjinoli dhe prof. Lulzim Kabashi ...

pokana_nova

Повеќе...

Вечер изведба на балетската претстава „Дамата со камелии“

Во Македонската опера и балет денеска (16 октомври), со почеток во 20 часот, ќе биде изведена балетската претстава „Дамата со камелии“, на музика од Џузепе Верди ...

Damata_so_kamelii

Повеќе...

Sonte shfaqe baleti e veprës “Zonja me kamelie”

Në Operën dhe Baletin e Maqedonisë sot (16 tetor) duke filluar prej orës 20, do të jepet shfaqja e baletit  “Zonja me kamelie”, me muzikë të Xhuzepe Verdi ...

Damata_so_kamelii

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија