„Помеѓу празното и празнината“ изложба нa Марина Цветановска-Мартиновска во Куманово

„Помеѓу празното и празнината" е насловена самостојната изложба на академскиот уметник Марина Цветановска-Мартиновска која денеска ќе биде отворена во  изложбениот салон на Уметничката Галерија во Кумнаово ...

izlozba_2

Станува збор за осма по ред самостојна изложба на уметницата Цветановска-Мартиновска  во чии рамки ќе бидат изложени просторни и ѕидни инсталации и цртежи изработени во различни материјали и ликовни техники. Изложбата претставува продолжување и тематски континуитет на нејзината претходна ликовна продукција прикажана во Скопје и Њујорк.

Изложбата ќе биде отворена до крајот на јануари 2019 година.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia