Изложба на Петре Николоски во Чифте амам

Националната галерија на Македонија во рамките на јубилејната програма по повод 70 години од постоењето, како завршна манифестација вечер (27 декември) во Чифте амам ќе ја претстави изложбата од Петре Николоски со наслов „Бесконечност“...

izlozba_na_Petre_Nikoloski


Изложбата се состои од повеќе мултимедијални дела и инсталации, од кои најголем број се изработени специјално и исклучиво во контекст на архитектонскиот и идеолошко–дискурзивен наратив на Чифте амамот.

Изложбата ќе биде достапна за јавноста до средината на февруари 2019 година, а куратор на проектот е Ана Франговска, виш кустос.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia