Втората јавна дебата за Предлог- законот за остварување на јавниот интерес во културата ќе се одржи на 13 декември

Министерството за култура на 13 декември (четврток) од 10 часот во Кинотеката на Македонија ќе ја организира втората јавна дебата во врска со текстот на Предлог-законот за остварување на јавниот интерес во културата ...

logo_400

Сите чинители во дејноста на културата може да ја разгледаат последната верзија на Предлог-законот во левата колона на насловната страница на веб-порталот на Министерството за култура, како и на врската: Предлог-закон за јавен интерес во културата.

Во оваа верзија се вклучени дел од забелешките и предлозите што беа добиени по одржувањето на првата јавна расправа, во јуни 2018 година.

Ги покануваме сите заинтересирани субјекти од институционалната и од вонинституционалната сфера во културата да учествуваат и да дадат придонес и на втората дебата, в четврток ...

ЛИНК

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia