Sekretari i përgjithshëm i Gete - Institutit, Ebert, sonte në festivalin КRIK

Sonte në ora 19 në Muzeun e Artit Bashkëkohor –Shkup fillon pjesa e dytë e edicionit të tretë të sivjetshëm të festivalit KRIK, për kulturë kritike nën organizim të “Kontrapunktit” nga Shkupi ...

plakat-KRIK_1

Programi i dedikohet projektit „Hapësira të lirisë“ (Freiraum), projekt i iniciuar nga Gete Instituti, i cili e hulumton temën e lirisë, si përjetohet nocioni liri në qytetet e Evropës.

Përveç mysafirëve nga vendi dhe nga jashtë, ligjëratë do të mbajë edhe sekretari i përgjithshëm i Gete Institutit, Johan Ebert, ndërsa do të shfaqet edhe filmi i shkurtër në produksion të Kontrapunktit, „Identiteti nomad – duke bredhur nëpër lirinë në vetvete“ dhe filmi i Festivali të Filmit për arkitekturë nga Kopenhaga, titulluar „Ndryshimi i idealeve, rikrijim i hapësirave të lira"“. Me projeksione të filmave-debate, Festivali vazhdon edhe nesër, ndërsa pjesa e tretë e KRIK do të mbahet nga 11 deri 17 dhjetor.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia