Промоција и работилница за изведувачки уметности во Кино Култура

Локомотива Центарот за нови иницијативи во уметноста и културата од Скопје во рамките на дискурзивната програма на Кино Култура - простор за современи изведувачки уметности и современа култура насловена „Уметност, политика, институција, тело“ , денес и утре ( 7 и 8 декември) организира презентација и промоција на специјализираното списание за изведувачки уметности „Маска“ од Љубљана едиција „Автономија на танцот“ и работилница на тема „Како да се истражуваат уметнички практики или изведувачки уметности во југословенскиот контекст во текот на долгиот 20 век“ ...

kino_kultura_1

Двата настани ќе се реализираат со учество на истакнати теоретичари, драматурзи и професионалци од сферата на современи изведувачки уметности од Словенија и Македонија.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia