Në Muzeun e Maqedonisë, ligjëratë për muzikën e Afrikës

Në kuadër të ekspozitës “Fantazmat e Afrikës”, docent dr. Velika Stojkova Serafimovska sot në Muzeun e Maqedonisë do të mbajë ligjëratë me titull “Ritmi dhe tingujt e Afrikës: drejt rrënjëve të muzikës botërore”...

muzej_na_makedonija


Ligjërata do të jetë një shëtitje nëpër traditën muzikore afrikane që, sipas karakteristikave të saj, veçohet si një nga traditat më të vjetra, më të ruajtura dhe më të ndryshmet në botë, e cila vazhdon të ndikojë në shumë civilizime botërore dhe kultura tradicionale.

Docent dr. Velika Stojkova Serafimovska është eksperte e UNESCO-s për trashëgiminë kulturore jomateriale dhe etnomuzikologe në Institutin e Folklorit “Marko Cepenkov” (UKM) në Shkup.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia