Ekspozitë nga kolonia e artistike “Lesnovo” në Prilep

Më 16 nëntor (e premte), në ora 12.00 në Galerinë e artit figurativ nga QK „Marko Cepenkov“, do të hapet ekspozita e veprave të kolonisë ndërkombëtare artistike “Lesnovo 2018”, e cila, për të 27,-të herë, këtë vit organizohet nga Shtëpia e Kulturës “Minatori i Zletovës” nga Probishtipi.

lesnovo

Në dispozicion para publikut do të ketë 25 vepra të krijuara nga 15 artistë – pjesëmarrës në koloni nga Maqedonia, Rusia, Bullgaria dhe Serbia.

„Lesnovo” është koloni ndërkombëtare e artit figurativ në të cilën, nëpër vite, kanë marrë pjesë artistë të shumtë nga vendi, Rusia, Bullgaria, Anglia dhe Serbia, të cilët, të inspiruar nga natyra e bukur kanë krijuar vepra të vlefshme artistike. I kanë përjetësuar bukuritë e Manastirit të Lesnovës, arkitekturën e vjetër tradicionale të shtëpisë së Lesnovës, rrethinën shkëmbor....

Nëpërmjet Kolonisë „Lesnovo“ promovohet dhe animohet ky rajon kulturor në Maqedoni.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia