Форум на претставници од 12 филмски фестивали во Македонија

Во рамки на придружната програма на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, МЕДИА Деск МК во Младинскиот културен центар организира форум „Крупен план на филмските фестивали во Македонија“, на кој првпат на едно место ќе бидат собрани претставници на 12 македонски филмски фестивали...

Cinedays2018-Poster1111111111111111

Ќе учествуваат директорите на: ИФФК „Браќа Манаки“; Скопски филмски фестивал; Синедејс; Македокс; ЕХО фестивал на планински филм; Анимакс Скопје фест; Интернационалниот филмски фестивал ОДА-Тетово; Меѓународен фестивал на етнолошкиот документарен филм; Филмски фестивал за млади Џифони Македонија; Киненова; Истражувачки филмски фестивал и Бич филм фестивал.

На покана на форумот ќе учестуваат и директорите на три европски фестивали поддржани од програмата Креативна Европа МЕДИА: Интеранационалниот филмски фестивал Копенхаген, Интернационалниот фестивал на краток и анимиран филм Мекал, Барселона, и Фестивалот на хордиски филм Лубек од Германија.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia