Projekti filmik “M” i Vardan Tozija me çmim në Forumin e ko-produksionit “Agora”

Në forumin prestigjioz të koproduksionit “Agora”, në kuadër të edicionit të 59-të të Festivalit të Filmit në Selanik, Çmimi Crossroads iu nda regjisorit Vardan Tozija dhe producentit Darko Popov për projektin filmik në përgatitje e sipër me titullin e punës “M” të shtëpisë së produksionit “Fokus pokus”...

vardan_solun

Kryetar i Jurisë është Paskal Diot, drejtor i marketit filmik të Festivalit të Filmit venecian, ndërsa anëtarë janë: producentja rumune Ada Solomon dhe distributori francez Aleksis Hofman. Çmimi përfshinë post-produksion dhe finalizim të fotografisë dhe tonit të filmit të ardhshëm, në studion athinase me renome “2:35”.

Përndryshe, rrëfimi i projektit filmik “M”, që  të realizohet vitin e ardhshëm, i ndjekë dy fëmijë të braktisur të cilët mundohen të gjejnë dashurinë dhe mbrojtjen, në një botë të shkatërruar dhe mizore në një të ardhme të afërt.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia