„E dashura Jelena Sergeevna“ premierë në Teatrin e Kumanovës

Teatri i Kumanovës, në koproduksion me Teakter studio, sot në orën 20 do ta shfaqin premierën e shfaqjes „E dashura Jelena Sergeeva“ sipas tekstit të Ljudmila Razumovskajas, ndërsa me regji të Keti Donçevska – Iliqit ...

Premiera_Kumanovo

Drama „E dashura Jelena Sergeevna“ për herë të parë është shfaqur kah fundi i viteve të shtatëdhjeta dhe menjëherë është ndaluar nga Qeveria ruse, për shkak të „prezantimit të rrejshëm dhe degjenerimit të rinisë dhe shoqërisë ruse“. Vetëm disa vite më pas drama përjetoi sukses të madh dhe u përkthye në shumë gjuhë botërore, sepse çështjet dhe dilemat që i trajton janë posaçërisht aktuale edhe sot.

Në shfaqje luajnë aktorët: Aleksandra Peshevka, Aleksandra Mihajlovska, David Iliq, Nikola Nakovski dhe Mishko Dimitrijevski.
kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia