Shfaqet Premiera e shfaqjes „Ndalohet të qeshurit“ në Teatrin Popullor të Strumicës

Në skenën e vogël të Qendrës Kulturore „Anton Panov”, sot Teatri i Strumicës do ta shfaqë premierën  e shfaqjes „Ndalohet të qeshurit” nga shkrimtari kroat Miro Gavran ...

Zabraneto_smeenje

Shfaqja flet për njerëzit e të sotshmes, për atë se sa të gjithë ne „aktrojmë“ në jetë, duke i përqeshur ndarjet e pakuptimta, të rrejshme dhe vetjake të emocioneve. Regjisor i shfaqjes, që luhet në Strumicë, pas premierës së mëparshme në Vjenë, është Igor Ivkoviq, ndërsa luajnë aktorët Stojan Velkov – Tërn, Jasmina Vuçkova dhe Ankica Beninova.

Përkthimi dhe adaptimi janë të Gorjan Miloshevskit, dizajni i skenës dhe kostumet janë të Mare Trajkovskës dhe Vanço Vasilevit, lëvizjet skenike dhe vallëzimet janë vepër e Valentino Apostollovskit, ndërsa në shfaqje ka të ekspozuara edhe vepra të koleksionit të Kolonisë së artit të Strumicës, nga artistët Marjan Xin, Vane Kosturanov, Ljupka Galazka – Vasilev dhe Nikola Pijanmanov.
kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia