Solo koncert “Mbrëmja magjike e Barokut” e Natasha Didenko në Sofje

Në Qendrën Kulturore-Informative të RM-së në Sofje, sot (6 nëntor) duke filluar prej orës 19, Natasha Didenko (violinë) do të zhvillojë solo koncertin e titulluar “Mbrëmja magjike e Barokut” ...

Pokana_2-2

Në kuadër të këtij programi të koncertit do të interpretohen “Katër sonetet për solo violinë” nga kompozitori gjerman Georg Filip Teleman, i cili konsiderohet si një prej kompozitorëve më të vyeshëm në histori dhe, gjithashtu, sipas bashkëkohësve të tij, ai është një nga kompozitorët më të mirë gjermanë. Veprat e tij janë lidhje e mire ndërmjet stileve të vonshme të barokut dhe stileve të hershme klasike.

Natasha Didenko është fituese e shumë çmimeve në ngjarjet shtetërore dhe ndërkombëtare, ndërsa e njëjta ka mbajtur koncert në Berlin, Bremen, Paris, Marsel, Sete dhe në shumë qytete të Maqedonisë.  

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia