Гостување на Заводот и музеј - Битола во Берат, Албанија

„Традиционалната архитектура во Битола и во Битолскиот Регион“ е насловена изложбата што ќе биде отворена денеска (10 октомври) во 12:00 часот во Етнолошкиот музеј во Берат , Република Албанија ...

pokana_5

Реализацијата на изложбата е резултат на соработката на Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј од Битола со Регионалниот директорат за културно наследство – Берат, а  во рамките на Европската недела на конзервација и реставрација (8 - 14 октомври).

Автор на изложбата „Традиционалната архитектура во Битола и во Битолскиот Регион“ е д-р Викторија Момева-Алтипармаковска, а во рамките на гостувањето ќе биде организирана и едукативна работилница за ученици од основно училиште.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia