Изложба на фотографии „Перуанска Амазонија“ во Куманово

„Перуанска Амазонија” е насловена патувачката изложба на фотографии што ќе биде отворена вечер во 19:30 часот во Уметничката галерија при Музејот во Куманово ...

Peruanska_amazonija

Во рамките на изложбата, која се реализира во соработка со Почесниот конзулат на Перу во Македонија, ќе бидат поставени 60-ина фотографии  од 18 автори, на кои е претставена културата на традиционалните амазонски народи. Фотографиите сведочат за животот покрај реката Амазон кој е практично непроменет со векови поради хармоничниот однос на овие заедници со животната средина.

 Изложбата, што ја подготвија вработените Елена Рафајловска и Марјан Јагликовски, во Куманово ќе  биде поставена  до 19 октомври.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia