Изложба „Мапирај го Крушево“ во споменикот „Македониум“

Во споменикот „Македониум“ во Крушево утре (6 октомври ) во 18 часот ќе биде отворена изложбата „Мапирај го Крушево“ на уметниците Јасмина Руневска, Емил Солески и Дарко Талески ...

___1

Користејќи го визуелниот јазик и во соработка со граѓаните на Крушево, уметниците мапираа различни сегменти од локалниот простор, создавајќи алтернативна претстава за просторот, улиците, домовите и приказните на крушевчани. Преку различни техники тие креираа виртуелни, (не)визуелни мапи на звуци, мириси, чувства, приказни, историја, спомени. Истиот ден во 12 часот ќе се одржи и интерактивна изработка на субјективни мапи од страна на младите крушевчани.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia