Изложба на макети и слики од Емил Димоски во Неготино

„(Не) заборав“ е насловена изложбата на макети и слики од Емил Димоски од Прилеп што ќе биде отворена денеска во 20 часот во изложбениот салон на Музејот на град Неготино ...

__3

Во рамките на изложбата ќе бидат поставени 12 макети и 20 слики изработени од природен материјал ( дрво , камен , трева  , ќерамиди) на кои се претставени традиционалното македонско градителство и архитектура.