Seminar edukativ me shoqëritë kulturore-artistike dhe ansamblet folklorike në Negotinë

Në kuadër të projektit të Ministrisë së Kulturës “Valë e re kulturore” nesër (15 shtator) duke filluar prej orës 12, në sallën solemne të Komunës së Negotinës do të zhvillohet seminari edukativ me shoqëritë kulturore-artistike dhe ansamblet folklorike nga Republika e Maqedonisë.  

Në këtë seminar marrin pjesë përfaqësues të shumë shoqërive kulturore-artistike nga Maqedonia, edhe atë nga: Shtipi, Berova, Manastiri, Demir Kapia, Tearca dhe Kumanova. Nga ansamblet folklorike, në këtë seminar marrin pjesë nga qyteti i Gjevgjelisë, Strumicës, Kavadarcit dhe Kumanoës. Paraprakisht, në orën 10 në Muzeun e qytetit të Negotinës do të hapet ekspozita e veshjeve popullore dhe fotografive, më pas do të organizohet mësimi edukativ praktik me profesorë – etnokoreologë dhe asistentë të Fakultetit të Arteve Muzikore pranë UGD “Goce Dellcev” – Shtip, ndërsa do të zhvillohet edhe orë publike me etnokoreologët dhe përfaqësuesit e SHKA “Jane Sandanski” nga Negotina.

seminar_vo_Negotino
kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia