Изложба со дела од графичката колекција на МСУ

Во Музејот на современата уметност во Скопје вечер (14 септември) во 20 часот ќе биде отворена изложба со дела од графичката колекција на МСУ.

graficka_kolekcija_vo_MSU

Поголем дел од графиките припаѓаат на меѓународната збирка на Музејот што е прогласена за културно наследство од особено значење, а издадената публикација, која ќе биде претставена во рамките на изложбата, ги опфаќа разновидните истражувања на уметниците, како и развојот на графичката уметност низ широкиот дијапазон стилски определби. Поради разновидноста на графичките техники застапени во колекцијата на МСУ, на крајот на публикацијата има преглед на графичките техники и нивните особини. Куратор на изложбата е Благоја Варошанец.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia