Ekspozitë me vepra nga koleksioni grafik i MAB

Në Muzeun e Arteve Bashkëkohore në Shkup sonte (14 shtator) në orën 20 do të hapet ekspozita me vepra nga koleksioni grafik i MAB.

graficka_kolekcija_vo_MSU

Pjesa më e madhe e grafikëve i takojnë përmbledhjes ndërkombëtare të Muzeut që është shpallur trashëgimi kulturore me rëndësi të posaçme, ndërsa publikimi i botuar, që do të prezantohet në kuadër të ekspozitës, i përfshinë hulumtimet e llojllojshme të artistëve, si dhe zhvillimin e artit grafik nëpër një diapazon të gjerë stilesh. Për shkak të llojllojshmërisë të teknikave grafike që gjenden në koleksionin e MAB, në fund të publikimit ka një pasqyrë të teknikave grafike dhe veçoritë e tyre. Kurator i kësaj ekspozite është Bllagoja Varoshenac.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia