Përfundoi kolonia artistike kumanovare 2018

Në Kompleksin memorial të “KAÇKM”-së në Pelincë, sot në orën 19:30 zyrtarisht do të mbyllet Kolonia artistike e dyzet e katër (44) ndërkombëtare “Kumanova 2018” ...

Lik_kollonija_Kumanovo

Sivjet në koloninë artistike morën pjesë 15 artistë akademikë nga Maqedonia dhe rajoni: Serbia, Bullgaria dhe Romania. Gjatë qëndrimit të tyre, artistët krijuan vepra në teknika të ndryshme të artit, por gjithashtu vizituan edhe shumë vende kulturore - historike në rrethin e qytetit të Kumanovës, si dhe lokalitete më të rëndësishme arkeologjike, duke përfshirë observatorin megalitik “Kokino”.

Deri më tani, rreth 500 artistë nga e gjithë bota kanë marrë pjesë në koloni, ku kanë lënë më shumë se 1.500 vepra.

Projekti tradicionalisht mbështetet nga Ministria e Kulturës dhe Vetëqeverisja Lokale e Kumanovës.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia