Во куќата на Робевци изложба на македонско сликарство (1950-1965)

Во петок (10-ти август), во 20 часот  во куќата на Робевци во Охрид ќе биде отворена изложбата Антологија II (македонско сликарство1950-1965), избор на дела од збирката на Современа уметност при Завод  заводот за заштита на спомениците на кулчтурата и музеј-Охрид ...

Ohrid_izlozba_-_Robevci

Во рамки на изложбата ќе бидат преставени дела на Петар Мазев, Драгутин Аврамовски-Гуте, Борко Лазески, Иван Велков, Спасе Куноски, Томо Шијак, Димитар Кондовски, Миле Корубин, Љубодраг Маринковиќ-Пенкин, Борислав Трајковски, Ванчо Георгиев, Јован Димоски, Трајче Николовски и Јосиф Трајковски.

Изложбата за посетителите ќе биде отворена до 4-ти октомври.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia