При крај пријавувањето за наградата „Антево перо“

До крајот на месецов  трае отворениот Конкурс  за  доделување на наградата „Антево перо“,  распишан од страна на Меѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“ востановена во чест на творештвото на бардот на современата македонска поезија, Анте Поповски ...


Antevo_pero

Согласно конкурсот ова исклучително македонско поетско признание ќе се додели за необјавена поетска книга на автори кои творат на македонски јазик, нејзино издавање и промоција. Пристигнатите авторски дела ќе бидат разгледувани од петчлена комисија, во состав: Венко Андоновски, Кристина Николовска, Митко Гогов, Атина Цветаноска и Жорж Поповски.

Meѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски - Антево перо“ ќе се одржи на 28 и 29 септември 2018 година, во Скопје и Лазарополе.

Манифестацијата е поддржана од страна на Министерството за култура во рамките на Годишната програма за поддршка на проекти од национален интерес за 2018 година.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia