Меѓународна летна школа за археологија во Стоби

На археолошкиот локалитет Стоби во тек е реализацијата на меѓународната летна школа за археолошки ископувања на која учествуваат осумнаесет студенти од САД и Канада ...

Stobi

Студентите во моментот работат на археолошките истражувања на просторот помеѓу Теодосијанската палата и т.н. објект „Затвор“. Целта на овие истражувања во рамките на летната школа е да се објасни меѓусебна релација на двата објекти.

Школата која е во организација на Националната установа „Стоби“ во соработка со Фондацијата Балканско наследство од Софија, Република Бугарија ќе се одвива до 22 јули годинава.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia