Shkollë verore ndërkombëtare e Arkeologjisë në Stobi

Në vendin arkeologjik Stobi në rrjedhë e sipër është realizimi i shkollës verore ndërkombëtare për gërmime arkeologjike, ku marrin pjesë tetëmbëdhjetë studentë nga SHBA-të dhe Kanadaja ...

Stobi

Studentët aktualisht po punojnë në hulumtimin arkeologjik të hapësirës midis pallatit teodosian dhe objektit të ashtuquajtur “Burgu”. Qëllimi i këtyre hulumtimeve në kuadër të shkollës verore është të shpjegohet relacioni reciprok i dy objekteve.

Shkolla, të cilën e organizon Institucioni Kombëtar “Stobi”, në bashkëpunim me Fondacionin e Trashëgimisë Ballkanike nga Sofja e Republikës së Bullgarisë, do të zhvillohet deri më 22 korrik të këtij viti.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia