Nga 13 deri më 15 korrik do të zhvillohet edicioni i 45-të i “Dasmës së Galiçnikut”

Tanja Lepçeska dhe Zllatko Dimovski janë të çifti i edicionit të sivjetshëm të 45- të me radhë të Dasmës së Galiçnikut, që do të zhvillohet nga 13 deri më 15 korrik në ambientin e mrekullueshëm të fshatit Galiçnik në malin Bistra ...

galicka-svadba-6_

Mbështetës i manifestimit të këtij viti është kryeministri i Qeverisë Zoran Zaev. Ritualet e dasmës do të fillojnë të shtunën, më 14 korrik, me vendosjen e flamurit të dasmës, ndërsa bashkëshortët do të thonë “po” në tempullin “Shën Apostol Petar dhe Pavle” të dielën.

Vizitorët do të mund të ndjekin mbi 30 rituale që do të prezantohen gjatë ditëve sa zgjat dasma. Në manifestim do të marrin pjesë rreth 250 persona (statistë të veshur me kostume autentike galiane, përfaqësues të shoqatave kulturore – artistike dhe të tjerë. Manifestimet “Dasma e Galiçnikut” mes të tjerash realizohet tradicionalisht edhe me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia