Балкански културни средби во Неготино

Со поддршка на Министерството за култура, во манастирскиот комлекс „Свети Ѓорѓи” кај Неготино, на 11 јули по осми пат ќе се одржи традиционалниот ликовен хепенинг „Балкански културни средби“...

Balkanski-kulturni-sredbi-2018

На хепенингот кој е во организација на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев” од Неготино учествуваат 13 уметници од повеќе градови во Македонија повторно ќе се дружат и ќе творат во прекрасниот амбиент на манастирот „Св.Ѓорѓи“ во Неготино.

Истиот ден, со почеток во 19 часот во фоајето на Центарот за култура, ќе биде отворена и ликовната  изложба на која посетителите ќе можат да ги видат сите изработени дела од ликовниот хепенинг. Љубителите на уметноста ќе можат да ги погледнат создадените дела од манифестацијата и во деновите од наредната седмица.