Изложба на дела од Кичевската колонија во Куманово

Во изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, в четврток 12 јули во 20 часот ќе биде отворена изложбата на дела од реномираната 24- та интернационална Кичевска ликовна колонија ...

24_KICEVSKA_POKANA

Во рамки на изложбата ќе бидат презентирани триесеттина дела од 21 уметник од Бугарија, Хрватска, Казахстан, Северен Кипар, Индија, Италија, Египет, Иран, Словенија, Романија, Турција, Косово, Србија и од Македонија, изработени во летните месеци во 2017 година. Изложбата во Куманово ќе биде поставена до 26 јули.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia