Два концерти во рамките на „Скопско лето“

Во Сули ан вечерва, во рамките на „Скопско лето“ концерт ќе имаат бендовите „Сетстет“ и „Фајтинг виндмилс“. Тие ќе го изведат делото „In C”, што заедно го адпатирале, од американскиот композитор Тери Рајли ... 

soopstenie

Македонската нео џез-група „Сетстет“ (Sethstat) на сцената е повеќе од 30 години и досега има осум албуми. „Фајтинг виндмилс“ (Fighting Windmills) е скопски состав, формиран во 2007 година, во кој членуваат пет музичари од поновата генерација. Создаваат музика од многу жанровски влијанија, како  пост-рок, пост-панк, слободен џез, амбиентална и современа класична музика.