Обрасци за завршни сметки на Министерството за култура за 2016 година

Согласно политиките на Владата на Република Македонија за транспарентност и отчетност, Министерството за култура објавува обрасци за завршни сметки на Министерството за 2016 година. 

биланс на приходи и расходи 63712 (буџетска сметка за финансирање на дејности од областа на културата)

биланс на приходи и расходи 78507 (буџетска сметка за конференција Религијата и културата -нераскинлива врска меѓу народите) 

биланс на приходи и расходи 78710 (буџетска сметка за дејности од областа на културата)

биланс на приходи и расходи 785 Б1 (буџетска сметка за проект КУЛТЕМА)

биланс на приходи и расходи 785 A7 (буџетска сметка за влезен билет за Програма 2007-2013)

биланс на приходи и расходи 785 ДО (буџетска сметка за заштита и уредување на спомен-целината Зебрањак)

биланс на приходи и расходи 785 Ц6 (буџетска сметка за проект ШЕРПЛАН)

биланс на приходи и расходи 63119 (буџетска сметка - приходи од органи)

биланс на приходи и расходи 63710 (буџетска сметка на Министерството за култура)

биланс на приходи и расходи 78526 (буџетска сметка за законска регулатива)

биланс на приходи и расходи 78545 (буџетска сметка за УНЕСКО)

биланс на приходи и расходи 78550 (буџетска сметка за Совет на Европа)

биланс на приходи и расходи 78583 (буџетска сметка за ЕКП)

биланс на приходи и расходи 78598 (буџетска сметка за Програма 2007-2013 оперативен грант)

биланс на приходи и расходи 78615 (буџетска сметка за ЕКП)

биланс на приходи и расходи 78719 (буџетска сметка за приходи од самофинансирачки активности) 

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia