Прес Најави

Свечено оворање на изложбата „100 години театар во Скопје“ на Музејот на театарските уметности од Белград

Петок (07.11.2014 година) во 19 часот ...

Повеќе...

Министерката за култура Елизабета Канческа - Милевска ќе присуствува на свечената седница по повод 9 - Ноември , Денот на општина Велес

Петок (07.11.2014 година) во 13 часот ...

Повеќе...

Министерката за култура ќе се обрати на отворањето на третиот музеолошки семинар

Петок (7.11.2014 година) во 9.30 часот ...

Повеќе...

Прес-конференција во врска со Конкурсот за странски издавачи

Четврток (6.11.2014 година) во 11 часот ...

Повеќе...

Изложба по повод инаугурацијата на академик Чемерски во почесен член на Руската академија

Изложба по повод инаугурацијата на академик Чемерски во почесен член на Руската академија-Императорска ...

Повеќе...

Прес-конференција по повод досегашниот степен на реализација на мерките нотирани во Националната стратегија за развој на културата 2013-2017

Четврток (30.10.2014) во 10 часот во објектот „Порта Македонија“ ...

Повеќе...

Министерката за култура во работна посета на локалитетот Црквиште, Кумановско

Среда (29.10.2014 година) во 11 часот ...

Повеќе...

Свечена промоција на постојана поставка во Музејот на Македонија

Сабота во 13.30 часот во Музејот на Македонија

Повеќе...

Античките мозаици од Равена во Археолошкиот музеј

Петок (24.10.2014) во 19 часот во новиот Археолошки музеј

Повеќе...

Свечено отворање на Mеѓународниот научен симпозиум „Денови на Јустинијан Први“

Петок (17.10.2014 година) во 11 часот во објектот „Порта Македонија“

Повеќе...

kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia