Прес Најави

Промоција на нови дела од едицијата „Врвови на светската филозофија, историја и психологија со психоанализа“

Ндела (28 декември 2014 г.) во 13.30 часот во Македонскиот народен театар

Повеќе...

Промоција на нови книги од едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“

Сабота (27 декември 2014 г.) во 13.30 часот во НУБ „Св. Климент Охридски“

Повеќе...

Прес-конференција во Порта Македонија

Петок (26.12.2014 година) во 11 часот во Порта Македонија

Повеќе...

Работна средба со министерот за култура и спорт на Босна и Херцеговина

Четврток во 10.45 часот кај Турбето на Крал Кзи (во населбата Гази Баба во Скопје, во близина на природно-математичкиот факултет) предвидени се изјави за медиумите

Повеќе...

Свеченост по повод промоцијата на постојаната музејска поставка „Златото на Лихнитида“

Среда во 11 часот во Куќата на Уранија во Охрид

Повеќе...

Прослава по повод 50-годишнината од основањето на Музејот Куманово

Понеделник во 12 часот во Музејот Куманово

Повеќе...

Во 20 часот почнува со работа новиот објект на велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“

Сабота (20.12.2014 г.)  во 20 часот во новиот објект на велешкиот театар 

Повеќе...

Свечено отворање на „Музејот на ВМРО за Штип и штипско (1893-1934)“

Сабота (20.12.2014 година) во 14 часот во Ново село

Повеќе...

Свечена седница на Собранието на Националниот комитет-ИКОМОС

Среда (17.12.2014 година) во 11.30 часот во МАНУ

Повеќе...

Министерката за култура ќе престојува во работна посета на Гостивар

Предвидени се изјави за медиумите

Повеќе...

kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanecarheoloski-vesnik

exploring-macedonia

macefdrr     

 cultema_logo    msu_logo_mk