Министерот Алаѓозовски во посета на „Танец“

Министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски денес во 11.30 часот ќе го посети НУ Ансамблот за наордни игри и песни на Македонија „Танец'...

 При посетата, министерот Алаѓозовски ќе разговара со в.д директорот Стојанче Павловски и вработените и ќе се запознае подетално со условите во кои функционира „Танец“ како и со предлозите за подобрување и унапредување на работата на Ансамблот. 

По посетата се предвидени и изјави за претставниците на медиумите. 

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia