Новости

Министерот за култура Адеми присуствува на Саемот на книгата во Франкфурт

Министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми, од денеска (12 октомври) престојува во работна посета на Франкфурт, Сојузна Република Германија по повод претставувањето на нашата држава на Меѓународниот саем на книгата ...

Frankfurt_2

Повеќе...

Ministri i Kulturës Ademi merr pjesë në Panairin e Librit në Frankfurt

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, prej sot (12 tetor) qëndron në vizitë pune në Frankfurt të Republikës Federale të Maqedonisë, me rastin e përfaqësimit të shtetit tonë në Panairin Ndërkombëtar të Librit ...

Frankfurt_2

Повеќе...

Министерот Адеми ја охрабри концертната активност на Здружението „Ултра“ во Куманово

Синоќа  во Куманово се одржа четвртото издание на концерт на класична музика во организација на Здружението за култура и уметност "Ултра" ...

Kumanovo_2

Повеќе...

Ministri Ademi inkurajon aktivitetin koncertal të Shoqatës “Ultra” nga Kumanova

Mbrëmë në Kumanovë u zhvillua edicioni i katërt i koncertit të muzikës klasike në organizimin e Shoqatës së Artit dhe Kulturës “Ultra” ...

Kumanovo_2

Повеќе...

Средба на министерот Адеми со делегација од Италија

Министерот за култура на Република Македонија Асаф Адеми денеска во просториите на Министерството оствари средба со делегација од Министерството за културни добра и културни активности на Италија предводена од заменик-министерката  Лучиа Боргонѕони...

min-1

Повеќе...

Takim i ministrit Ademi me delegacionin nga Italia

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, sot në Zyrat e Ministrisë u takua me delegacionin e Ministrisë së Kulturës dhe Aktiviteteve Kulturore të Italisë, i udhëhequr nga zëvendësministrja Luçia Borgonxoni...

min-1

Повеќе...

Објавени Годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година по дејности и области

Врз основа на член 62 од Законот за културата, Министерството за култура во печатените весници „Независен весник“ и „Коха“ и на својата веб-страница ги објави Годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година по дејности и области ...

Logo_novo_1

Повеќе...

Janë publikuar Konkurset vjetore për financimin e projekteve me interes nacional në kulturë për vitin 2019 sipas veprimtarive dhe sferave

Në bazë të nenit 62 të Ligjit të kulturës, Ministria e Kulturës në mediat e shkruara “Gazeta e pavarur” dhe “Koha” si edhe në ueb faqen e saj i ka publikuar Konkurset vjetore për financimin e projekteve me interes nacional në kulturë për vitin për vitin 2019 sipas veprimtarive dhe sferave ...

Logo_novo_1

Повеќе...

Министерот Адеми на Меѓународна конференција за Курбиново

Денеска  во ЕУ Инфо центар  и во Чифте амам се одржа Меѓународна конференција ,,Валоризација на црквата Свети Ѓорѓи во Курбиново од XII век како културно наследство од посебно значење на патеката за културно наследство во 2018 година’’ и церемонија за Иницијативата ,,Факел на културното наследство“ во Република Македонија, во рамки на Европска година на културното наследство 2018 ...

Kurbinovo_2

Повеќе...

Ministri Ademi në Konferencën ndërkombëtare për Kurbinovën

Sot në Info Qendrën BE dhe në Çifte Hamam u zhvillua Konferenca ndërkombëtare “Valorizimi i kishës Shën Gjorgji në Kurbinovë i shekullit të XII, si një trashëgimi kulturore e një rëndësie të posaçme në udhën e trashëgimisë kulturore në vitin 2018” dhe ceremonia për Iniciativën “Pishtari i trashëgimisë kulturore” në Republikën e Maqedonisë, në kuadër të Vitit evropian të trashëgimisë kulturore 2018 ...

Kurbinovo_2

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia