Новости

Vizitë e ministrit Asaf Ademi në Prishtinë

Sot ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, me ftesë të ministrit të Kulturës të Republikës së Kosovës, Kujtim Gashi, ishte në vizitë në Ministrinë e Kulturës në Prishtinë ...

Sredba_Kosovo_-_Naslovna

Повеќе...

Директорот на Агенцијата на меморијалните центри на Косово во посета на министерот Адеми

Министерот за култура Асаф Адеми,  оствари средба со директорот на Агенција за управување со меморијалните центри на Република Косово, г. Бислим Зогај ...

minister_nastan_kabinet_1-001

Повеќе...

Drejtori i Agjencisë së Qendrave Memoriale të Kosovës vizitoi ministrin Ademi

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, ka realizuar takim me drejtorin e Agjencisë për Menaxhim me Qendrat Memoriale të Kosovës, z. Bislim Zogaj ... 

minister_nastan_kabinet_1-001

Повеќе...

Потпишан Меморандум за соработка со „Акта нон верба“

Денеска во Министерството за култура на РМ, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Министерството и Здружението за развој на општеството и животната средина „Акта нон верба“ ...

minister_naslovna

Повеќе...

U nënshkrua Memorandum bashkëpunimi me “Akta non verba”

Sot, në Ministrinë e Kulturës të RM-së, u nënshkrua Memorandum bashkëpunimi ndërmjet Ministrisë dhe Shoqatës për Zhvillimin e Shoqërisë dhe Mjedisit Jetësor “Akta non verba” ...

minister_2

Повеќе...

Средба на министерот Адеми со градоначалникот на град Скопје, Шилегов

Министерот за култура Асаф Адеми денеска во просториите на Министерството за култура оствари работна средба со градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов... 

silegov

Повеќе...

Takimi i ministrit Ademi me kryetarin e Qytetit të Shkupit, Shilegov

 
Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot, në hapësirat e Ministrisë së Kulturës, u takua me kryetarin e Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov...
silegov

Повеќе...

Средба на министерот за култура Адеми со хрватскиот амбасадор во Македонија

Министерот за култура Асаф Адеми денеска (среда, 25 јули) во просториите на Министерството за култура оствари работна средба со амбасадорката на Република Хрватска во Република Македонија, Данијела Баришиќ ...

minister_sredba

Повеќе...

Takim i ministrit të Kulturës Ademi me ambasadoren kroate në Maqedoni

Ministri i Kulturës Asaf Ademi, sot (e mërkurë, 25 korrik), në ambientet e Ministrisë së Kulturës, zhvilloi takim pune me ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Republikën e Maqedonisë, Danijela Barishiq ...

minister_sredba

Повеќе...

Министерот за култура Адеми се обрати на првата јавна дебата по текстот на новиот закон за остварувањето на јавниот интерес во културата

Во присуство на бројни претставници на националните и локалните установи од областа на културата од сите градови низ земјава, како и претставници на еснафските здруженија од сите дејности, денеска во Кинотеката на Македонија се одржа првата јавна дебата што Министерството за култура ја организираше по текстот на новиот закон за остварувањето на јавниот интерес во културата ...

minister_-_kinoteka_6

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia