Новости

Министерот Адеми оствари работна средба со делегација од Египет

По повод  “Денот на балканските Египѓани” 21 јуни,  Министерот за култура Асаф Адеми оствари  работна средба со делегација од Египет на чие чело е светски познатиот археолог и амбасадор на културата на ООН Захи Хавас,во чија придружба се и  м-р Нурелдин Мухамед Ахмед Мамуд ЕлТамиму, член на високиот Совет за култура на Египет и Мухамед Ел Саиди новинар вработен во Дејли њу (Daily New Egypt) од Каиро, Египет...

egipetska_delegacija-2

egipet-3

Повеќе...

Ministri Ademi realizoi takim pune me delegacionin e Egjiptit

Me rastin e 21 qershorit, “Ditës së Egjiptianëve të Ballkanit”, ministri i Kulturës realizoi takim pune me delegacionin e Egjiptit, në krye të cilit ishte arkeologu i njohur me famë botërore dhe ambasadori i kulturës në OKB, Zahi Havas, i cili ishte i shoqëruar nga Mr. Nureldin Muhamed Ahmed Mamud el-Tamimu, anëtar i Këshillit të Lartë të Kulturës në Egjipt dhe Muhamed el-Saidi, gazetar i punësuar në Daily New Egipt) në Kajro...

egipetska_delegacija-2

egipet-3

Повеќе...

Велешкиот театар со „Вдовицата се мажи“ гостува во Бугарија

Вечерва  во 20 часот, Театарот „Јордан Х.К-Џинот“, Велес ќе настапи на сцената на Драмскиот театар во Трговиште, Бугарија со комедијата „Вдовицата се мажи“ според „Мечка“ на А.П.Чехов, во режија и адаптација на Младен Крстевски...

veleski_bugarija_1

Повеќе...

Министерот Адеми присуствуваше на отворањето на "Моето перо"

Вечерва министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми, присуствуваше на манифестацијата "PENA IME - МОЕТО ПЕРО - MY PEN", организирана од Клубот на писателите "Јеhona e Karadakut" - Куманово со мотото "Мy way" ...

minister_2

Повеќе...

Minsitri Ademi mori pjesë në hapjen e manifestimit “Pena ime”

Sonte ministri i Kulturës i republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, mori pjesë në manifestimin “PENA IME – МОЕТО ПЕРО – MY PEN“, të organizuar nga Klubi i Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut”–Kumanovë me moton “My way” ...

minister_2

Повеќе...

Министерот за култура Асаф Адеми го прими израелскиот aмбасадор Дан Ориан

Министерот за култура на Република Македонија Асаф Адеми  денес оствари работна  средба со Амбасадорот на Израел за Македонија Н.Е. Дан Ориан. На средбата во Министерството за култура, двајцата соговорници изразија задоволство од досегашната соработка во областа на културата помеѓу двете пријателски земји...

izrael

Повеќе...

Ministri i Kulturës Asaf Ademi, sot realizoi takim pune me Ambasadorin e Izraelit në Maqedoni, Shkëlqesinë e Tij Dan Orijan

Ministri i Kulturës së Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, sot realizoi takim pune me Ambasadorin e Izraelit në Maqedoni, Shkëlqesinë e Tij Dan Orijan. Në këtë takim në Ambasadën e Izraelit në Shkup dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi nga bashkëpunimi i deritanishëm në fushën e kulturës ndërmjet dy vendeve mike...

izrael

Повеќе...

Педесетина содржини во 40-те фестивалски дена на „Скопско лето“

Педесетина програмски содржини ќе има на фестивалот „Скопско лето 2018“ кој традиционално ќе се одржува од 21 јуни до 31 јули. Ќе биде отворен утре, на Светскиот ден на музиката, со концерт на музичари од Израел во Македонската филхармонија... 

temkov

Повеќе...

Pesëdhjetë përmbajtje në 40 ditët festive të “Vera e Shkupit 2018”

Еsëdhjetë përmbajtje në 40 ditët festive të “Vera e Shkupit 2018” Pesëdhjetë përmbajtje programore do të ketë në festivalin “Vera e Shkupit 2018”, i cili tradicionalisht do të mbahet nga 21 qershor deri më 31 korrik...

temkov

Повеќе...

Министерот Адеми на големата ретроспектива на Адем Кастрати во Даут-пашин амам

Министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми, вечерва присуствуваше на отворањето на ретроспективната изложба на еден од најзначајните албански сликари, Адем Кастрати, во Националната галерија на Македонија-Даут-пашин амам ...

asaf_ademi_2

Повеќе...

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia