Работна средба на министерот за култура Адеми со израелскиот амбасадор Оријан

Министерот за култура Асаф Адеми денеска оствари работна средба со амбасадорот на Израел Дан Оријан, на која стана збор за досегашната соработка во областа на културата помеѓу двете пријателски земји, но и за нови проекти кои ќе се реализираат во наредниот период. На средбата беа истакнати добрите културни врски што ги негуваат Израел и Република Македонија, кои се одликуваат со реализација на голем број проекти од сите дејности на културата ...

Izraelski_ambasador_1

На средбата беше истакнато дека во тек е процедурата на усогласување на посебна програма за културна соработка со што би се интензивирала комуникацијата меѓу инстутуциите во двете земји.

Izraelski_ambasador_2

Во контекст на квалитетната размена на проекти и уметници, беше нагласено дека во изминатите години се остварени гостувања на истакнати уметници од Израел, но и македонски уметници се претставија во оваа земја.


ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia