Omer Kaleshi u zgjodh anëtar nderi i ASHA-së

Artisti i njohur botëror me prejardhje nga Maqedonia, Omer Kaleshi, në përzgjedhjen e fundit nga Kuvendi i Akademisë Maqedonase të Shkencave dhe Arteve , të mbajtur të mërkurën u zgjodh anëtar nderi i Akademisë ...

Omer-Kaleshi111

Kaleshi është artist me prejardhje nga Maqedonia, nga babai shqiptar dhe nëna maqedone. Është lindur në fshatin kërçovar Sërbicë, në vitin 1932, i cili në vitet e tij të hershme ka migruar në Turqi, ku  në Stamboll ka studjuar Akademinë e artit figurativ.

Kah mesi i viteve 60 –ta të shekullit të kaluar shpërngulet në Paris, ku edhe sot jeton, duke krijuar vepra , të cilat i janë ekspozuar në tërë botën.

Anëtar nderi me korrespondencë i Akademisë  u zgjodh prof.d-r. Bllazhe Boev, ndërkaq anëtar të Akademisë jashtë strukturave të punës u zgjodh akademik Vlladimir Kostiq.

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia