Уште еден ден за аплицирање на повикот за проекти на УСАИД – ЦЕП за вклучување на граѓаните во градењето на стратешките документи на Министерството за култура

Останува уште еден ден за поднесување апликации до Проектот за граѓанско учество на УСАИД во Македонија на повикот до граѓанските организации во Македонија да аплицираат за грантови за брза реакција (РРГ). Целта на овој круг на РРГ е да се поддржат напорите на Министерството за култура на Република Македонија за собирање и вградување на придонесот на јавноста и граѓаните во нацрт – стратегијата за културен развој 2018-2022 и годишниот план за културата во 2018 година. Крајниот рок за аплицирање е 21 септември 2017, до 13 часот.

cep_foto

Документите за аплицирање на овој повик и деталните објаснувања можете да ги најдете на страницата на Асоцијацијата за демократски инцијативи (АДИ) од Гостивар, која е партнерска организација на овој проект и спроведувач на овој повик, на следниот линк:

http://www.adimacedonia.org/2017/09/07/request-for-applications-rfa-cep-rrg-05/ 

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia