Одлуки

  • Решение за враќање на трајно управување и користење споменици на културата на Македонската православна црква („Сл. Весник на Република Македонија“, бр. 6/91);
  • Одлука за одбележување јубилејни годишнини на значајни настани и истакнати личности во Република Македонија („Сл. Весник на Република Македонија“, бр. 24/98);
  • Одлука за основање Совет за македонски јазик („Сл. Весник на Република Македонија“, бр. 26/98);
  • Решение за именување претседател и членови на Советот за македонски јазик („Сл. Весник на Република Македонија“, бр. 26/98);
  • Одлука за утврдување надомест за работа на претседателот и членовите на Советот за македонски јазик („Сл. Весник на Република Македонија“, бр. 30/98);
  • Одлука за утврдување на мрежата на национални установи од областа на културата („Сл. Весник на Република Македонија“ бр. 84/03);
  • Уредба за утврдување на критериумите за особен научен, економски, културен, спортски или друг национален интерес за стекнување на државјанство на Република Македонија („Сл. Весник на Република Македонија“ бр. 9/05);
  • Уредба за методологија за распределба на наменските дотации за локалните установи во културата („Сл. Весник на Република Македонија“ бр. 31/05);
  •  
kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia