Подвижен музички театар-Битола (Moving Music Theatre)  вечерва  и утревечер ќе настапи на еден од најрелевантните фестивали во Германија ќе биде изведена монооперата „Дневникот на лудиот”.

Во монооперата „Дневникот на лудиот”  настапува актерот Озрен Грабариќ, а по завршувањето на настапите во Лајпциг, Подвижен музички театар-Битола ќе се подготвува за гостување во шведскиот град Гетеборг, каде што во текот на февруари 2020 година ќе се одржува фестивалот за нова опера.