“Сакам да го изразам моето уверување дека годинава победи културата. Со намален буџет во износ од три милиони евра, во ковид услови во кои што работеа комисиите и вработените во Министерството за култура, после децениски наталожени проблеми, невозможно е да добиете идеални резултати. Верувам дека со промените што годинава ги направивме со воведување на евалуациска матрица, го трасиравме патот, конкурсот во годините што следат да биде уште поуспешен. Кога реакциите на културните работници од албанската заедница се помали отколку тие во политиката, тогаш тоа значи дека победува културата“.
Интервјуто на министерката за култура Ирена Стефоска погледнете го на следниот линк: